Enter your email address below and subscribe to our newsletter

Keto Pikantna zupa taco

Dzięki zaledwie kilku prostym składnikom i prostym krokom możesz cieszyć się satysfakcjonującą miską Keto Pikantnej zupy taco

Dzięki zaledwie kilku prostym składnikom i prostym krokom możesz cieszyć się satysfakcjonującą miską Keto Pikantnej zupy taco, która idealnie pasuje do Twojej diety ketonowej. Ta aksamitna zupa jest nie tylko pyszna, ale także dostarcza niezbędnych składników odżywczych, których potrzebujesz, pozostając w ketozie.

Składniki

Aby przygotować tę pyszną i satysfakcjonującą pikantną zupę Taco, będziesz potrzebować następujących składników:

  • 1 funt mielonej wołowiny
  • 1 mała cebula, pokrojona w kostkę
  • 2 ząbki czosnku, mielone
  • 1 puszka pokrojonych w kostkę pomidorów
  • 1 sztuki pokrojonej w kostkę zielonej papryczki chili
  • 1 szklanka bulionu wołowego
  • 1 łyżka stołowa chili w proszku
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżeczka papryki
  • Sól i pieprz do smaku

Opcjonalne dodatki: rozdrobniony ser, kwaśna śmietana, awokado, kolendra

Instrukcje

  • W dużym garnku gotuj mieloną wołowinę na średnim ogniu, aż się zrumieni. Odsącz nadmiar tłuszczu.
  • Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i mielony czosnek do garnka i smaż, aż zmiękną i zaczną pachnieć.
  • Dodaj pokrojone w kostkę pomidory, pokrojone w kostkę zielone papryczki chili, bulion wołowy, chili w proszku, kminek, paprykę, sól i pieprz. Doprowadź mieszaninę do wrzenia.
  • Zmniejsz ogień do niskiego i gotuj zupę na wolnym ogniu przez około 15-20 minut, pozwalając smakom się połączyć.
  • Podawaj pikantną zupę taco na gorąco, udekorowaną ulubionymi dodatkami, takimi jak rozdrobniony ser, kwaśna śmietana, awokado lub kolendra.

Dodaj komentarz